dimecres, 2 de setembre del 2015

COMENÇA EL SETEMBRE, I LA PALANCA LA MOVEM A "ON"

Torna haver-hi més moviment per Girona. No sé, si per la gran quantitat de gent que porta la gravació de "Joc de Trons" (he vist l'aparcament ben complert de vehicles per anar a veure l'atrezzo) o simplement perquè la majoria de mortals ja han començat a treballar que es barregen amb els que no han fet vacances, o les han fet repartides en alguna altra moment de l'any. Sigui el que sigui, hi ha més gent; es veu més mainada pel carrers i perdoneu que ho digui, més avis/es amb els seus nets/es. Serà per la crisi o perquè ja ens hem acostumat a "endossar" els nens/es als que ens varen cuidar a nosaltres?. Estic convençut que ells no diuen res, però una mica de relax no els hi estaria malament, ja que no estan per depèn quines coses. Que tenen una edat!!!.

Dit això, els que ens hem quedat per la ciutat, em comprovat com aquest estiu hi ha hagut un elevat nombre de turistes. Girona està de moda, SÍ i ho hem pogut viure a les pròpies carns. Molt "giri" espanyolito que no ha dubtat en alabar lo "preciosa que es Gerona". Caldrà esperar als números que lliura la Federació d'Hostaleria, i les associacions de comerciants, per saber si el que dic és cert, o simplement ha estat una simple al·lucinació, passatgera degut a l'indigesta de bolets.

El que m'ha sorprès de la Girona on habito, ha estat el gran ventall d'activitats que es podien fer. Sincerament crec, que pocs han pogut gaudir de totes elles, perquè moltes vegades coincidien en dates. Entre el cinema de pelis originals del Truffaut, les músiques a la fresca, les exposicions varies, cal destacar el Festival, que penso s'ha portat les grans admiracions de tothom. El MAPING i sincerament amb raó. Espais oberts de la ciutat han estat contemplats per molts i moltes i van fer, que sense voler-ho, el ciutadà, el turista, el friki i el no tan friki anés amb el plànol o els més moderns amb l'App per saber on era el muntatge més proper. Un encert, si senyor. Veure les propostes audiovisuals a l'hora que ensenyes la ciutat, és una de les opcions estivals per conèixer Girona que guanyarà adeptes segur.

L'agost ha estat el mes que feia anys que no teníem. La primera quinzena amb solet d'aquell que et convidava a ficar l'aire condicionat a 20º. Sí, ja sé que els que procureu pel medi i l'estalvi energètic, em posareu a caldo, però no direu que quan en el carrer volten els 40º, com a mínim estar a 20º, és d'agrair, tot i que després ja vindrà la factura. La segona quinzena, núvols, petites pluges que només feien que fer emprenyar als de la costa i alegrar als de les terrasses de Girona, perquè tots els giris tornaven a la ciutat, com és lògic, a fer el giri.

Ja estem al setembre, amb la nostra gent pel carrer, lluint bronzejat i amb una marxa de menys, per allò que les vacances no fa res que s'han acabat i el ritme s'ha d'agafar poc a poc.

Amb el setembre, tornem a moure la palanqueta cap a l'ON. A partir d'ara comença el ritme frenètic. Veure corredisses pels voltants del carrer Nou, serà cosa normal, i dels giris amb bermudes, mitjons i pell blanca o alguns vermella, passarem trajes i corbates, mòbils i mocasins, tablets i iwatch (un dia d'aquests faré un post de l'estrella d'Apple).

Benvinguts/des al setembre. Tots ON!!!.