diumenge, 22 de novembre del 2015

Situació de crisi temporal o permanent?

La situació que estem vivim darrerament, perdoneu que no sigui optimista, però no desperta un entusiasme d'aquells de cava i festuki. Diria que tot el contrari. Fem una radiografia?. Tenim un país i uns governants que no han sabut aprofitar el gran moviment que va provocar les eleccions catalanes. Més d'un 7X% de participació, amb un guany del vot independentista global, que feia preveure un bon auguri de cara a l'objectiu de molts, ser lliures. Però, què ha passat, després de 2 mesos de les eleccions, i encara no s'ha format govern?.

Junts pel sí i la CUP han escenificat tot el que la ciutadania no volia dels governants del país. Els dos s'han omplert la boca per treballar i desitjar la independència, que han fet fins el moment per aconseguir-la?. Només barallar-se per interessos propis. Uns que no baixaven del burru i els altres que han preferit seguir amb el seu camí de vetar Mas a cedir i engegar el procés... En tot, el panorama ha quedat molt tocat i totes aquelles paraules d'elogi de la premsa internacional més prestigiosa (BBC, New York Times, ...) han quedat ja, a l'oblit. I ara?.

Us imagineu, una repetició o millor dit, unes noves eleccions?. Quí podria assegurar que tornaria a haver-hi un alt percentatge de vot?. Sóc agosarat i dic que ni de conya. I encara més directe, hem perdut l'oportunitat i hem cedit terreny perquè el Gobierno hagi donat el seu cop d'estat, indirectament, en contra només de Catalunya.

Sabeu, en el fons penso que ens ho ben mereixem. Arribem a ser burrus...

Havíem aconseguit l'admiració d'aquells que havien triat les armes com a lluita per aconseguir el que també volem nosaltres. Havíem estat el centre de les opinions internacionals, pel nostre saber fer. I ara?.

Amb una gestió econòmica controlada al mil·límetre que es pot fer?. Ells saben com fer-nos tirar enrere, i el pitjor encara, nosaltres facilitem el camí perquè ell facin el que fan.