dilluns, 27 d’octubre del 2008

L'AJUNTAMENT RETIRA UNA DE LES PISTES QUE INICIALMENT VA CONCEDIR AL CESET PER DONAR-LA A L'UNIGIRONA

Nou capítol d'afavoriment per part de l'Ajuntament de Girona cap a l'Uni Girona, que sincerament comença a fer pudor.... Però encara viurem uns altres... sino al temps. Ara es tirarà endavant el pavelló de la Devesa.... ja sabeu qui serà el que tindrà us prioritari, no?.... A continuació penjo literalment l'escrit publicat en el periòdic digital http://www.eldimoni.com/ i escrit pel Secretari del CESET, Miquel Garcia.
Finalment, i desprès de tres mesos d'espera, l'Ajuntament de Girona va resoldre de forma unilateral -el passat 23 d'octubre- la concessió de les pistes dels pavellons municipals a les diferents entitats i clubs esportius. La decisió final de l'Ajuntament ha estat retirar una de les pistes que inicialment va concedir al Ceset (Club Esportiu Santa Eugènia de Ter) per donar-la a l'UniGirona.
El Ceset va ser creat fa 25 anys i va ser l'impulsor, conjuntament amb l'Associació de Veïns Santa Eugènia, de la construcció del pavelló fa ara 15 anys. Des de llavors, el Ceset ha treballat intensament en el foment de la formació esportiva del joves de Santa Eugènia, Can Gibert del Pla, Sant Narcís i -en general- de tota la ciutat de Girona.

Actualment hi ha inscrits 180 jugadors/es, des dels 6 anys fins als sèniors. Un 80% del seus jugadors/es són residents a Girona, la major part a Santa Eugènia, Can Gibert del Pla i Sant Narcís. El Ceset i les entitats cíviques del barri, englobats dins del Pla Educació i Convivència (PEiC), estan treballant per oferir, a traves de l'esport, alternatives de cohesió social al barri més densament poblat i on el percentatge de nouvinguts és clarament el més alt de la ciutat.

Novament -i sempre al meu criteri- Santa Eugènia de Ter, tant el seu club com el barri en general són tractats de forma marginal per l'actual consistori. Santa Eugènia ha d'assumir la major pressió demogràfica de la ciutat, ha de permetre un creixement urbanístic insostenible, ha d'allotjar els serveis municipals que no vol el centre de la ciutat i finalment ha de cedir els seus escassos equipaments, com ara el pavelló, a la voluntat arbitraria dels responsables municipals insensibles a la realitat del barri.

Un exemple més de com el patrimoni de tots els eugeniencs es veu novament espoliat pels interessos d'una administració municipal clarament centralista. Tenim un pavelló al barri, que porta el seu nom, però que ha d'estar al servei d'altres entitats que prioritzen, de forma lícita, els resultats esportiu per davant de la prestació d'un servei social al barri.

El Ceset haurà de decidir les postures a emprendre davant de l'expulsió del nois/es del club de la pista que tenien els divendres, estem parlant de prop de 40 nois i noies, la major part procedents del tres col·legis públics del barri (CEIP Santa Eugènia, CEIP Dalmau Carles i CEIP Montfalgars). Una situació extremadament difícil si tenim en compte que fa dos mesos que es van iniciar les activitats esportives.
(noticia copiada de http://www.eldimoni.com/ i signada per Miquel Garcia)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

T'agrada el post?