dilluns, 4 de gener del 2016

I comencem l'any... pitjor del que vam acabar

S'acaben els adjectius per descriure el que es sent, en aquests primers dies de l'any. Tristesa, vergonya, ridícul, ... novament la classe política ens ha donat una lliçó de com de malament es gestionen les coses. De com el bla bla bla és la seva carta de presentació i no el ben fer per la ciutadania; la classe política ha tornat a demostrar que no és propera al poble, als que els elegeixen... Els polítics, siguin de dreta o d'esquerra, espanyolistes o nacionalistes, tornen a demostrar i pitjor encara a avalar aquell sentiment de "tots són iguals" de molts dels ciutadans que aspiren a viure, en una societat millor, que els defensin els que diuen que són els representants i que ni els interessos propis ni partidistes, trenquin les seves il·lusions.

Perdoneu-me, però vergonya aliena sento. Tant per uns com pels altres. Els que s'aferren a la cadira; els que prefereixen perdre una oportunitat històrica abans de modificar el seu discurs; el que llença la pedra i després s'amaga per no rebre (esperant aconseguir un rèdit electoral) o els que simplement ho esparrequen tot.

I sento vergonya, perquè s'ha jugat amb la il·lusió de milions de persones. Una gent que anhelava un canvi que ho veia molt aprop. Una il·lusió traslladada dels seus antecessors, i que s'ha esborrat per una nova gestió nefasta dels governants. Llàstima. Ho hem intentat, però no ha estat ni el govern espanyol, ni els partits espanyolistes els que s'han carregat les nostres il·lusions: NO. Hem estat nosaltres mateixos.

En queda poc menys d'una setmana, per aconseguir una solució d'urgència. Això mateix, seria d'urgència, però el mal ja ens l'hem fet nosaltres mateixos. Del prestigi internacional que gaudíem hem passat al ridícul més espantós vist mai.

La classe política ha fet un nou pas enrere i la seva credibilitat està per valors mai vistos. Siguin els que siguin, no hi han excepcions. Perquè ara tothom busca el seu espai per salvar "el cul". L'engany està fet i la il·lusió de milions de ciutadans, sí aquells que hem sortit al carrer a reclamar, trencada.

Heu fet un "flac" favor a la democràcia. Si no, al temps....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

T'agrada el post?