divendres, 22 de gener del 2016

Habemus batlle

Per fi avui s'ha materialitzat el "culebró" de l'hivern. Deu dies plens de moviments que han provocat que la política torni a estar a la boca de molts, i no precisament per un tarannà positiu. Albert Ballesta Tura, és ja el nou alcalde de Girona. No seria notícia destacada, si hagués format part de la llista de CiU per Girona, en els llocs capdavanters. Però no. Va ocupar la posició número 19, un lloc en el que mai li hagués permès formar part de l'equip de govern de l'alcaldia.

Després dels fets ocasionats pel nomenament del que fins fa 10 dies era l'alcalde de Girona, com a President de la Generalitat, s'han viscut moments d'una "estranyesa" política que poques (no dic mai) ha succeït. Girona ha tornat a estar de moda. Joc de Tron, el Bòlit, el vagó del tren (com diu el sr. Soler) a sobre de riu Onyar, els germans Roca, el Girona FC, el GEiEG sempre han format part d'aquell llistat de la ciutat que són únics. Ara, tampoc s'oblidarà uns 10 dies de gestió política per aconseguir alcalde/ssa que més ha semblat un sorteig del mercat que una decisió clara.

Foto: Diari ARA.
Però deixant de banda això, que tothom digui la seva, ja es pots dir que Albert Ballesta Tura és el nou alcalde de Girona. El número 19 de la llista, queda com el número ú, i per tant que ocuparà el desitjat tro de la sala de plens de l'Ajuntament de Girona.

Ara cal veure les reaccions a aquesta decisió que ja de per si, ha obert les primeres crítiques "bèsties" dels grups polítics de l'oposició. Però clar, que pot dir l'oposició. Són ells un gran exemple?. Caldria analitzar-los per veure i certificar la dita aquella de "qui quedi lliure de culpa que llenci la primera pedra"...

Foto: Diari de Girona.
S'obren molts parèntesis, ara ja que tenim batlle. Com queden les figures d'Isabel Muradàs, Marta Madrenes, Maria Àngels Planas i Carles Ribas. Aquest són els quatre noms que han sonat amb força per ocupar el lloc deixar per l'actua MHP Carles Puigdemont.

Permeteu-me, tal i com vaig dir pel meu compte de twitter @carlesalonso que doni ara més que mai, la màxima confiança a aquestes persones. Tots quatre han demostrat la seva vàlua per treballar per la ciutat, i com a cadascuna de les seves àrees han demostrat estar més que capacitats. Ara, quan la ciutadania i els mdc estaran pendents de cadascuna de les seves reaccions per les accions que decideixi el màxim mandatari del consistori gironí, NO DUBTO que seguiran treballant per la ciutat, amb empenta, força, ganes i màxima il·lusió, com han fet abans que Puigdemont deixés de ser alcalde.

Ara caldrà esperar, els 100 dies de rigor, per saber quin serà la Girona que vol aconseguir l'alcalde Ballesta, el missatge de ciutat que confeccionarà i el "motiu" que mourà les seves decisions. Només així podrem saber si serà un bon alcalde per una Girona que des del 2011 ha avançat a passes agegantades cap a la modernitat i la promoció turística, cultural i des de fa poc, també esportiva.

Sort alcalde @albert_ballesta


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

T'agrada el post?