dimarts, 11 de novembre del 2008

L'UNI GIRONA DIU LA SEVA SOBRE L'AFER DEL PAVELLÓ DE SANTA EUGÈNIA

(ESCRIT PUBLICAT A LA WEB http://www.unigirona.cat/)
L’ UNI GIRONA Club de Bàsquet vol sortir al pas de les cartes, comunicats i comentaris diversos que darrerament han sortit en els mitjans de comunicació arrel de l’afer de les pistes al Pavelló Municipal d’Esports de Santa Eugènia. Com a part interessada i perjudicada en tot aquest embolic, volem fer una sèrie de consideracions que esvaeixin qualsevol dubte o malentès en relació a la nostra actuació, generat en part per la publicació d’algun escrit o comentari radiofònic malintencionat i clarament demagògic.
1. La nostra entitat, com totes les entitats i clubs esportius, demana pistes a l’Ajuntament de Girona per tal de realitzar les activitats esportives que li son pròpies. Com a resultat de la nostra petició l’Ajuntament ens atorga horaris d’ús a diferents instal·lacions municipals: Pavelló Municipal Girona - Fontajau, Pavelló Municipal de Pont Major i Pavelló Municipal de Santa Eugènia. Horaris del tot insuficients per les necessitats del nostre Club i que ens obliga a arribar a un acord amb un centre escolar de la ciutat que ens permet utilitzar les seves instal·lacions .
2. Donada la dispersió d’instal·lacions a la que ens veiem sotmesos, i la problemàtica que això suposa, demanem als responsables municipals mitjançant una trobada els motius d’aquesta dispersió, així com el greuge que suposa envers altres entitats ‘privilegiades’ que poden centralitzar la seva activitat en una sola instal·lació municipal. També donem a conèixer als responsables municipals la retallada horària d’ús d’instal·lacions que pateix la nostra entitat, en relació a altres temporades, i els nostres esforços i les iniciatives dutes a terme per tal de donar cabuda a totes les nostres jugadores. Amb tot, ens continuem trobant en una situació precària que impossibilita la pràctica efectiva de la nostra activitat.
3. És en aquesta trobada amb els responsables municipals i atenent a les nostres demandes, ens endarrereixen una franja horària d’entrenament (90 minuts) els divendres al Pavelló Municipal de Santa Eugènia. Aquesta solució permet que un dels nostres equips, format per jugadores que són de la zona i d’altres que fa força anys que juguen en aquesta instal·lació, puguin fer un entrenament a la setmana en el pavelló municipal i que sigui compatible amb el seu horari escolar.
4. Entenem que altres persones i entitats puguin reivindicar el que creguin convenient i en la forma que creguin oportuna. No podem entendre però, que un determinat club s’erigeixi en representant únic de tot un barri i reclami una exclusivitat, mal entesa, d’una instal·lació municipal que és de tots els gironins. Que potser aquest club és tan ‘elitista’ que no té esportistes que visquin en altres barris? I nosaltres, quin argument hem de donar a les nostres jugadores que viuen a Santa Eugènia? Per part nostra , i tenint molt present la gran tasca realitzada i la història d’aquesta entitat, els demanem una mica de tolerància vers els ciutadans de Girona que viuen en barris que no tenen equipaments municipals esportius i que tenen dret a poder practicar esport en les mateixes condicions que altres ciutadans, el barri dels quals sí disposa de pavelló municipal.
5. No ens agradaria acabar sense fer esment al to bel·ligerant d’alguna carta al director publicada en un diari de difusió provincial, en el que una ciutadana, veïna de Salt, s’atreveix a desqualificar gratuïtament les famílies de les jugadores que formen la nostra entitat. L’Uni Girona C.B. és i serà un club compromès amb la promoció de l’esport a la ciutat de Girona i la seva demarcació, així com en la potenciació del bàsquet femení tan en la vessant competitiva com en l’educativa i en el treball de formació.
Junta Directiva Uni Girona C.B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

T'agrada el post?