dissabte, 5 de desembre del 2015

No tinguis enveja de les qualitats dels teus col·laboradors

Finalitzava el llibre d'en Pau Canaleta "Cent Dies, una imatge. Com crear la imatge d'un govern en cent dies" i en un dels darrers capítols, em sorprèn una afirmació que escriu (adreçada al governant): "no tinguis enveja de les qualitats dels teus col·laboradors". Això fa molt que pensar, i sobretot diu molt poc d'aquest governant al qui s'ha de recordar aquest comentari.

Un governant, sigui d'una institució política o de qualsevol entitat, està per fer política, per comunicar i gestionar; si no te prou coneixements per fer-ho ell mateix, ja ho gestionarà de la millor manera possible la gent del seu equip, que per això estan. Però quina funció te el governant?. Saber de tot?, o saber gestionar, delegar, com toca cada una de les àrees que formen la institució?.

I es que, a cada opció de la vida quotidiana, hi ha un "granet" de l'ego de la persona que la porta a terme. Si no som capaços de gestionar i confiar amb els que estan al costat, es quan venen els problemes i sobretot apareixen els "fantasmes" dels "complots" contra el governant, quan la veritat és que està sol degut a la seva mala gestió del poder. I aquesta és una de les paraules claus: PODER. Quant representa i què son capaços de fer per tenir-lo?.

Com moltes vegades he dit, humilitat, respecte i educació, no van amb cap càrrec, són valors que un/a es guanya amb el seu dia a dia. En ple segle XXI, ja no serveix allò d'un cop a la taula i dir "es fa el que jo dic perquè jo ho dic i jo mano". Ja no estem a l'època del "tio Paco", o això penso jo i també uns quants com jo, tot i que hi ha vegades, que depèn de quines actuacions, encara sembla que hi estiguem.

En el moment actual en el que estem, on la classe política ha perdut molt del respecte guanyat, fa poc, toca apropar-se al poble. Toca, deixar-se d'anar altius per tenir el contacte proper amb el "populacho". Sí, sí. Analitzem com hi ha una nova fornada de dirigents que tenen la humilitat, com a bandera?. Després, amb el poder a les seves mans, segur que modifiquen el seu comportament inicial. PODER, PODER què tindrà que "trastoca" el cap del que tenen aquesta obligació de gestionar-lo?.

La clau, de tot, no és tenir la hipocresia per bandera. A uns: una cara; als altres: una altra cara. La humilitat és la clau i recordar d'on venim, també.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

T'agrada el post?